Over JECM

Jorien Enning CommunicatieManagement – kortweg JECM  - richt zich op adviezen voor effectief CommunicatieManagement.
Opdrachtgevers komen zowel uit profit- als uit social-profit organisaties. De adviestrajecten variëren van 1-op-1 coaching en trainingen tot de organisatie van Large Scale Interventions.

Jorien Enning CommunicatieManagementJECM is in 1999 opgericht door Jorien Enning (1958). Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en werkte na haar afstuderen als docent aan de RijksUniversiteit Utrecht  en op Nijenrode, Universiteit voor Bedrijfskunde te Breukelen. Daarnaast voerde zij voor WoltersNoordhoff Taalvaardigheids-trainingen tal van opdrachten uit in een groot aantal organisaties. Zij vervolgde haar loopbaan als ontwikkelaar/uitvoerder van in-company trainingen en als communicatie-adviseur.

In het logo van JECM is een symbool verwerkt, afkomstig uit het paleis van koning Minos op Kreta. Deze dubbele bijl - die een balans van krachten symboliseert en daardoor niet kan vallen- geeft de kern van effectief communiceren weer: als er  evenwicht tussen de elementen bestaat, ontstaat rust en ruimte voor voortgang. Oftewel: als zowel zender als ontvanger uitgaan van tweezijdigheid, wordt effectieve communicatie mogelijk.